Uitgeblazen ei

Dit heb je nodig
Eieren
Satéstokjes
Klei
Watervaste stiften
Wattenstaafjes
Penselen
Plakkaatverf
Azijn
Water
Lint

Zo maak je het uitgeblazen ei
Prik met een punt van een scherpe schaar en gat in de bovenkant en de onderkant van een ei, dat rauw is. Je kunt de eimassa voorzichtig losroeren met een tandenstoker of een satéstokje. Vervolgens kun je het ei tegen je mond zetten en het volledig leegblazen. Je kunt het ei met warm water en wat azijn schoonspoelen. Het werkt het best wanneer je de eieren op tijd uit de koelkast haalt en ze op kamertemperatuur bewaart. Je kunt de eieren vervolgens beschilderen met plakkaatverf en dunne penseeltjes of wattenstaafjes. Ook kun je met een watervaste stift op de eieren tekenen. Je kunt het ei op een stokje vastzetten in klei of in piepschuim om ervoor te zorgen dat het ei van alle kanten goed beschilderd kan worden.